Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Net als in het buitenland wordt inmiddels ook de Nederlandse festivalwereld stevig getroffen door de maatregelen tegen het coronavirus. Onder meer Masters Of Hardcore in Den Bosch en Pussylounge Wintercircus en STRP Festival in Eindhoven worden geannuleerd of verplaatst. In België is Rampage verplaatst naar september. Boven het paasweekeinde, als het festivalseizoen echt losbarst, pakken zich donkere wolken samen. Zo is de grote Duitse Easter Rave al afgelast.

 

De Brabantse annuleringen zijn het directe gevolg van de verscherpte ingrepen om het coronavirus in de provincie in te dammen.

Alle evenementen waar meer dan 1000 mensen bij betrokken zijn worden geannuleerd, liet de Eindhovense burgemeester Jorritsma dinsdag weten. Hij meldde dat tijdens een persconferentie van de grote Brabantse steden.

Ook relatief kleinere events kunnen lijden onder de nieuwste acties. “Wees zeer terughoudend met zulke evenementen of gelast ze af”, zei Jorritsma. “In het kader van het gezonde verstand.”

Festivalseizoen

We zitten nog maar in het voorportaal van het festivalseizoen, en daarboven doemen inmiddels donkere wolken op. De paasfestivals, bijvoorbeeld, zullen de ontwikkelingen rond het coronavirus in Brabant met het zweet op de rug in de gaten houden.

In Duitsland is het kwaad al geschied. De Easter Rave, een van de grootste events rond harde stijlen in het land, werd dinsdag afgelast. Dat maakte de organisatie bekend op Facebook. Op het festival komen doorgaans ook veel Nederlandse partypeople af.

Paaspop in Schijndel gaat er vooralsnog vanuit gewoon door te kunnen gaan. De organisatie houdt haar bezoekers via een speciale FAQ-pagina over het coronavirus op de hoogte.

Rampage

Door Rampage, komend weekend in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen, is ook al een streep gehaald. De grote drum-‘n-bass-gathering wordt verplaatst naar september.

De organisator van Rampage liet tegenover StuBru weten dat een annulering de doodsteek zou hebben betekend. “Dan moeten wij definitief de boeken dicht doen.”

Masters of Hardcore

Masters Of Hardcore wordt van 28 maart verplaatst naar 5 september. Op het event in de Brabanthallen in Den Bosch worden ruim 30.000 bezoekers verwacht.

Vorige week al bekend dat Tomorrowland Winter in Frankrijk niet doorging. Net als Ultra Festival in Miami. Inmiddels is ook bekend dat het grote Coachella in de VS is verplaatst naar oktober.

De organisatie van Dagcollege heeft op Facebook in een statement bekend gemaakt dat de editie aanstaande zaterdag in het Klokgebouw in Eindhoven door toedoen van de gemeente is geannuleerd.


 

Coronavirus

Volg de website van het RIVM over de laatste maatregelen rond het coronavirus.

 

CoronavirusDagcollegeNachtcollegePussyloungeRampageSTRP

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld