Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

De legendarische club Café d’Anvers in Antwerpen gaat per direct dicht, na een legacy van bijna 30 jaar. Dat meldt een van zijn medewerkers op Facebook en wordt bevestigd door diverse ingewijden uit het Vlaamse nachtleven.

 

Romy Mertens, assistent-manager van Café d’Anvers, postte maandag wat al langer in de lucht hing. En gaf er meteen bij aan dat het ‘géén 1 april-grap’ betreft.

Ingewijden hadden eerder vernomen dat Anvers mogelijk nog wel zou blijven bestaan, maar alleen als verhuur-locatie. De zaak zou dan zelf geen eigen events meer programmeren en organiseren. Zoals La Rocca, een andere legendarisch club die in de gevarenzone kwam.

Mertens heeft het echter over een sluiting per direct. “Het slaat in als een bom, maar waar de ene deur sluit, gaat de andere open. Het einde van een geweldige club met geweldige mensen erachter, die er alles aan gedaan hebben om ze recht te houden, ondanks alle tegenslagen.”

Het slaat in als een bom

Cafe d Anvers

Bordeel

Geruchten over een mogelijk einde van Café d’Anvers circuleerden reeds. Voornaamste aanleiding was het bouwplan dat de clubdirectie vorig jaar indiende, om op de locatie een megabordeel te bouwen. Onlangs werd dat verzoek afgewezen, wat mogelijk nu tot dit besluit leidt.

Eigenaar Pim de Rhoodes gaf bij de aanvraag nog aan geen plannen voor sluiting te hebben. Het bordeel zag hij eerder als een ‘plan B‘. Anvers ligt midden in de prostitutiezone van Antwerpen.


Volg TIOH op Facebook:


Diverse bronnen uit het Vlaamse nachtleven meldden aan This Is Our House dat Anvers de laatste tijd kampte met betalingsachterstanden. De sluiting kwam voor hen om die reden ook niet als een verrassing.

De directie van Café d’Anvers was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

dj smos cafe anvers

Café d’Anvers trok de afgelopen 29 jaar massa’s clubbers naar Antwerpen. Veel Belgen uiteraard, maar ook vanuit de Nederlandse grensstreek wisten partyliefhebbers Anvers goed te vinden. Mede vanwege de ruime openingstijden.

De afgelopen weken verkeerde ook club Kompass in Gent in de gevarenzone. Die zaak mag echter voorlopig open blijven, in afwachting van een definitieve uitspraak over vermeende drugsproblematiek.

 

AntwerpenCafé d'Anvers
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld