Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

La Rocca beleeft dit weekend mogelijk toch zijn allerlaatste dans. De herstart van het Vlaamse club-icoon is immers onzeker geworden.

 

Voor de zomer zou op de plek van La Rocca een grootschalige verbouwing plaatsvinden. Die moest ruimte bieden voor een doorstart met een nieuwe formule.

De bouwvergunning werd echter onlangs geweigerd door de gemeente Lier. Daardoor worden de plannen in de ijskast gezet. De locatie blijft in de tussentijd wel te huur voor andere evenementen.

La Rocca bouwvergunning

Instituut in het nachtleven

La Rocca geldt als een instituut in het nachtleven der Lage Landen. Bijna 30 jaar geleden stond de club aan de basis van de houserevolutie. Tal van dj’s en organisatoren, zoals Marcel Mingers van Extrema, werden er gevormd en geïnspireerd.

De feesten op de zondag – de typische Vlaamse stapavond – waren het meest legendarisch. Na 29 jaar stoppen die nu, maakte La Rocca bekend.

Moduleerbare dansvloer

Uitbater Wim Van Ouytsel zei eerder tegen Het Nieuwsblad dat hij een nieuw concept voorbereidde. Bedoeling is om het gebouw volledig plat te gooien en een nieuwe zaak op te bouwen, met beneden een winkelruimte en boven een club. De dansvloer zal daar volgens Van Ouytsel in grootte aan te passen zijn, afhankelijk van het evenement.

La ROCCA

©️foto’s La Rocca

Van heinde en verre

La Rocca had lange tijd weinig tot geen concurrentie te duchten. En al was er die wel, dan kwam het volk toch wel van heinde en verre naar Lier vanwege de sfeer en legacy. Ook vanuit het zuiden van Nederland.

Maar volgens Van Ouytsel zijn de tijden veranderd. Veel mensen gaan niet meer wekelijks naar een discotheek, onder meer door de strenge alcoholcontroles op de weg. Ook zijn er in België en Nederland veel one off-party’s bijgekomen, die wel degelijk zullen concurreren.

 


Herinneringen aan La Rocca?

Post ze onder ons Facebookbericht!

La Rocca
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld