Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Wanneer ben ik toe aan een manager? Wanneer moet ik me registreren bij Buma-Stemra? Hoe krijg ik meer aandacht bij de pers? Als jonge dj/producer loop je in je carrière tegen allerlei lastige vragen aan. DDJF gaat je #DDJFvraag beantwoorden in een nieuwe door This Is Our House geproduceerde videoserie.

Verschillende professionals en bekende artiesten uit de dancescene – denk bijvoorbeeld aan Oliver Heldens, Sophie Francis, Brooks en TV Noise – geven in de serie antwoord op vraagstukken waar jonge dj/producers moeite mee kunnen hebben. Iedere twee weken behandelen DDJF en This Is Our House zo’n belangrijke vraag.

Belangen behartigen
DDJF werd opgericht in 2015 met als doel het geven van voorlichting aan en het behartigen van belangen alle Nederlandse DJ’s/producers. De oprichters zijn merendeels ouders van dj/producers zoals Cor van de Corput (vader van Hardwell), Gerard Garritsen (vader van Martin Garrix), Tom van den Berg (vader van Quintino). De oprichters zagen vanuit eigen ervaringen de noodzaak zien van goede voorlichting over bijvoorbeeld (mentale) gezondheid en juridische vragen die een jonge dj/producer tegen kan komen.

Eerste aflevering
Deze week: waarom je juist wél je muziek naar een label moet sturen, ook al ben je nog aan het leren. Bekijk de eerste aflevering hieronder:

Ben of ken jij ook een dj/producer met een prangende vraag over bijvoorbeeld copyrights, (mentale) gezondheid, licenties, verzekeringen of branding? Stel hem op social media met de hashtag #DDJFvraag en volg DDJF op Instagram en Youtube.

BrooksD-wayneDancefairDancesceneddjfDDJFvraagDemodropDutchDJFoundationJoeySukiMeshOliverHeldensSophieFrancisTutorialVideo
Pieter Leijten

Filmt, monteert en schrijft als journalistieke freelancer. Begon in 2010 met Jackplug Blog en schreef voor Upside Sounds en DJ Mag Nederland over dancemuziek. Vertelt het liefst verhalen door middel van video. Altijd op zoek naar nieuwe muziek: liefst house, dancehall of disco.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld