Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Is het nachtleven in Eindhoven divers genoeg? Moet de stad (eindelijk) een Nachtburgemeester krijgen? Vinden expats en internationale bezoekers genoeg aansluiting bij het uitgaansleven? Het zijn enkele van de vragen die aan bod komen tijdens het Debat van de Eindhovense Nacht, op woensdagavond 14 maart. Betrokkenen uit het uitgaansleven, bedrijfsleven en de politiek gaan dan met elkaar in discussie in het Designhuis.

 

Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst achtte Eindhovenaar Siem Nozza het hoog tijd om het onderwerp te agenderen. Als voormalig hoofd communicatie bij Extrema en oprichter van DIT is hij gepokt en gemazeld in het Eindhovense uitgaansleven.

Uiteraard organiseert hij het debat niet alleen. Een aantal Eindhovense voorvechters voor een gezond nachtleven staat hem inmiddels bij. Zoals dj/producer Albert van Abbe en Chris de Zeeuw (o.a. Lab-1). Ook de Berlijnse belangenvereniging Club Commission Berlin heeft input geleverd voor de realisatie van het debat.

Siem Nozza

Nachtburgemeester Amsterdam

De initiatiefnemers zijn er op voorhand al in geslaagd een aantal prominenten naar het Debat van de Eindhovense Nacht te halen. Enkele raadsleden hebben hun komst reeds toegezegd, net als Nachtburgemeester Mirik Milan van Amsterdam. Maar ook uitgaanders uit Eindhoven worden met klem verzocht hun stem te laten horen.

Siem: “Ons belangrijkste doel van de avond is dat het thema bij de gemeente op de radar komt. Het feit dat Mirik hier zijn medewerking aan verleent en dat er raadsleden komen sterkt ons in de hoop. Zelfs burgemeester Jorritsma overweegt sterk om het debat bij te wonen.”

Een divers nachtleven verbetert de leefbaarheid van onze stad

eindhoven

Dat er wat moét gebeuren in het uitgaansleven van de Lichtstad, staat volgens de initiatiefnemers buiten kijf. Siem: “Bijna alle vergunningaanvraagprocessen voor bijzondere feesten of locaties verlopen op dit moment erg moeizaam. En de sluitingstijden zijn nog altijd te beperkt.”

Hij legt nog maar eens uit waarom dat een probleem is in de vijfde stad van het land. “Een divers nachtleven resoneert door in het dagelijks leven. Het verbetert de leefbaarheid van onze stad. En ook de economie uiteindelijk. Want pas als er zaken veranderen wordt het weer aantrekkeljker voor bijvoorbeeld expats en afgestudeerden van de Design Academy om in Eindhoven te wonen. En natuurlijk ook voor ons Eindhovenaren!”


Volg TIOH op Facebook:


De huidige situatie leidt tot veel frustratie onder organisatoren, zegt Siem. “Want die bruisen van de mooie plannen en ambities. Qua beleid zou Eindhoven een voorbeeld kunnen nemen aan steden zoals Amsterdam, Rotterdam, maar ook bijvoorbeeld Tilburg. Als Eindhoven de internationale allure wil krijgen die het ambieert, dan is er werk aan de winkel.”

Of hij zelf straks de nachtelijke ambtsketting gaat dragen, mocht er behoefte aan zijn? Daarover houdt hij zich op de vlakte. “Ik merk wel dat steeds meer mensen hun steun hiervoor beginnen uit te spreken en deze functie lijkt zeker goed bij me te passen. Ik zie het zelf ook wel zitten, maar laten we eerst het debat maar eens gaan voeren.”

Als Eindhoven de internationale allure wil krijgen die het ambieert, is er werk aan de winkel

Lab-1 Eindhoven

Het laatste feest in de (voorlopig) laatste locatie van Lab-1: Klooster Mariënhage.

This Is Our House ondersteunt de lobby voor rijkere nachten. Zo brachten we eerder de kritische gastopinie ‘Eindhoven: Losing in Techno-Logica‘ en een tweeluik over het sluitingstijdenbeleid in Brabant.

 


Debat van de Eindhovense Nacht

Woensdag 14 maart, 19:30 uur, Designhuis Eindhoven. Volg de eventpage voor meer info.

EindhovenNachtburgemeesterSluitingstijdenThis Is Our House
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld