We Are Electrichttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2019/05/Banner-TIOH.png / 1100 / 150 /

Tilburg krijgt per 2020 een groot nieuw evenemententerrein op het voormalige mob-complex. Draaimolen Festival mag komend jaar al de proef op de som nemen, meldt Brabants Dagblad dinsdag. 

 

De (nieuwe) onzekerheid van Draaimolen over een locatie is daarmee ten eind. Organisator Milo van Buijtene reageert positief tegen BD.

,,Ook al staat nog niet het laatste puntje op de i, wij gaan er honderd procent vanuit dat we er ook de jaren na 2019 kunnen blijven”, aldus Van Buijtene. “Het is een mooi terrein.”

Mob-complex Tilburg

Mob-complex

Het mobilisatiecomplex in Tilburg-Noord (grofweg tussen industrieterrein Kraaiven en het Blauwe Meer) was 10 jaar geleden nog in beeld voor een grote shopping mall.

Nu wil het gemeentebestuur er jaarlijks maximaal 8 evenementen met een capaciteit van 10.000 tot 20.000 bezoekers mogelijk maken.

,,Er is ruimte, het is een bijzondere plek en het ligt aan de rand van de stad, zodat we weinig overlast voor de omgeving voorzien”, tekent BD de reactie van wethouder Erik de Ridder (CDA, evenementenbeleid) op.

Draaimolen Festival 2017

Draaimolen vond de afgelopen jaren plaats op het terrein van het voormalige Charlotte Oord (foto boven). Dat het in 2019 al mag uitwijken naar het mob-complex, is bij wijze van experiment. Tilburg wil de ervaringen meenemen in de verdere plannen voor de nieuwe event-zone.

DraaimolenMob-complexTilburg
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld