Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

De toekomst van Extrema Outdoor, het langstlopende dancefestival van beneden de rivieren,  staat op losse schroeven. Althans, de vaste locatie verdwijnt: Aquabest. Al sinds de start, 21 jaar geleden, is het recreatieterrein in Best de thuisbasis van Extrema Outdoor, maar nu scheiden de wegen van de twee partijen. Terwijl de marketing voor komend festivalseizoen al volop losbarst, zal Extrema nu naar een nieuwe plek moeten uitwijken.

 

Jochem van Pelt van Aquabest liet woensdag desgevraagd weten dat de wegen van Extrema en Aquabest gescheiden zijn. Hij legt uit dat het aflopende contract van Extrema niet is verlengd.

Volgens de exploitant kwamen de organisator en Aquabest samen tot de conclusie dat er geen basis meer is voor verdere samenwerking. “We zijn een beetje uitgedanst samen.”

Van Pelt: “Extrema heeft natuurlijk te maken met teruglopende bezoekersaantallen en er is een trend richting meerdaagse festivals. Die vergunningen hebben we nog niet.”

We zijn een beetje uitgedanst samen

Of dat betekent dat Extrema Outdoor op een andere plek een meerdaags festival wordt, weet Van Pelt niet.

Eerder meldden wij dat de deur voor meerdaagse evenementen op Aquabest juist open was komen te staan. Maar de gemeente Best heeft blijkbaar nog geen groen licht gegeven.

Transformaties XO

Extrema Outdoor, XO Live, XO Festival en weer terug naar Extrema Outdoor. In de afgelopen jaren heeft het dancefestival vele transformaties ondergaan.

De editie van 2017 is al maanden geleden aangekondigd, maar vorige week werden alle posts op social media verwijderd. Lege pagina’s op Twitter, Facebook en Instagram: wat is er aan de hand bij Extrema Outdoor?, vroegen vele volgers zich af.

Extrema Outdoor: Einde?

Er werd, zonder verdere uitleg, een video gepresenteerd van precies 21 seconden, het aantal jaar dat Extrema Outdoor bestaat. Het is tot dusverre onduidelijk wat de organisatie duidelijk wil maken. Is het tijdperk van Extrema Outdoor voorbij? Verlaat het festival de vaste locatie Aquabest? Of is er sprake van een guerilla-actie?

Dinsdagavond verscheen op de social media-kanalen een nieuwe post. Dit keer een afbeelding van de locatie Aquabest, met de tekst FIN?, het Franse woord voor einde.

Extrema Outdoor weg op Aquabest?

“Ik kan er nog weinig over zeggen”, liet directeur Marcel Mingers eerder woensdagochtend weten aan This Is Our House. “Misschien gaat er wel iets gebeuren, ja. We zitten 21 jaar op die locatie, dat beslis je niet zomaar”, aldus Mingers.

Hij wil verder niet ingaan op de kwestie.

A photo posted by Extrema Outdoor (@extremaoutdoor) on

Dat er een grote verandering aan zit te komen, lijkt onvermijdelijk. Mingers plaatste onder een van de posts op Facebook de reactie ‘Mooie reacties, ik krijg hier toch wel traantjes van xxx’. Zonder te weten wat er precies gaat gebeuren, kunnen we voorzichtig concluderen dat er zeer waarschijnlijk een grote verandering aan zit te komen.

Extrema Outdoor

 

Extrema OutdoorFestivalMarcel MingersSocial MediaXO Festival
Ruben Kuijsters

Veelpotig feestdier, met jarenlange ervaring achter en voor allerlei schermen. Behartigt voor TIOH vooral de sales en partnerships, maar schrijft net zo makkelijk een stukje mee.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld