Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

De Vlaamse zustereditie van Extrema Outdoor floreert, maar de moedereditie gaat dit jaar niet door. Extrema Outdoor heeft dinsdag een streep gehaald door zijn Nederlandse editie. “En dat doet pijn.”

 

De 23e editie van Extrema Outdoor Nederland (XONL) zou dit jaar plaatsvinden op 6 en 7 juli. Met een debuut in 1996 was het festival een van de eerste buitenfestivals in Nederland op het gebied van elektronische muziek. In het zuiden was het zelfs het eerste dancefestival.

Sindsdien kende XONL tal van succesvolle edities. Echter ging het de laatste jaren – met het veranderende en overvolle festivallandschap – steeds moeizamer.

Extrema Outdoor

Oprichter Marcel Mingers: “In 2017 verruilden we thuisbasis Aquabest voor Vakantiepark De Bergen in Wanroij. We merkten dat de rek er daar een beetje uit was. Met de verhuizing wilden we onszelf opnieuw uitvinden, met een nieuwe formule, waarmee we mikten op een nieuwe doelgroep.”

Het idee, in het kort: een driedaags festival met camping en een latere sluitingstijd. Maar ook in Wanroij verloopt het moeizaam.

We merkten dat de rek er uit was in Wanroij

Mingers: “We merken dat het in deze regio moeilijk is om een festival zoals Extrema Outdoor neer te zetten. We moeten ons van de regionale beleidsbepalers en voor de omgeving aan bepaalde regels houden, waardoor we het festival niet kunnen neerzetten zoals we willen.”

Dus gaat de stekker eruit. “En dat doet pijn. We hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe generatie festivals. Daarnaast hebben we met moederorganisatie Extrema Network nog andere festivals waar we trots op zijn en waar we mee door kunnen. Te beginnen met onze ‘Rising star’ Mandala, volgende week.”

Extrema Outdoor Mexico

De andere festivals zijn Extrema Outdoor Belgium – dat twee weken geleden nog een uitverkochte editie beleefde, en Solar Weekend in het eerste weekend van augustus.

Mingers: “Tevens zijn we nog druk om Extrema Outdoor dit jaar in Mexico te laten plaatsvinden, die datum wordt binnenkort bekendgemaakt, als alle autoriteiten akkoord zijn.”

 


Tickethouders gecompenseerd

Bezoekers met een ticket voor XONL mogen kiezen: het aankoopbedrag wordt teruggestort óf het ticket wordt omgezet in een toegangsbewijs voor We Are Electric Weekender of Mandala. We Are Electric vindt plaats in hetzelfde weekend als de eigenlijke datum van XONL, op 6, 7 en 8 juli.

Extrema OutdoorMandalaMarcel MingersWe Are Electric
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over zijn grote liefhebberijen: elektronische dansmuziek en de partyscene. Zat ooit bij Armin op zolder en interviewde nog veel meer groten - en kleinen - der aarde. Doceert nu zelfs over de dance-industrie op Fontys ACI en draait, als er tijd over is, nog steeds wel eens plaatjes. Daar waar het 25 jaar geleden allemaal mee begon. O ja, speaking of: schreef over een kwarteeuw dance in Nederland zijn (eerste) boek 'Dutch Dance' (2013), bekroond met de Pop Media Prijs.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld