Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Het houdt niet op in Den Bosch. Schreven we onlangs al over Ik Willem als terugkerende injectie voor de Bossche nacht, ook de line-up van FAQ Festival krijgt dit jaar een forse impuls. Niemand minder dan Nina Kraviz is eind maart de headliner tijdens de 11e editie. Ook Nederlandse internationals als Tom Trago en Albert van Abbe zijn van de partij.

 

FAQ, Festival for Electronic Music, vindt plaats van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 maart. De eerste twee avonden zijn er concerten met avontuurlijke elektronica in de Willem Twee Toonzaal.

Op de donderdag kun je terecht voor optredens van onder meer John Chantler en Paddy Steer. Laatstgenoemde is een soort  eenmansorkest die lo-fi-pop, funk en jazz mixt met een dosis acid. Vrijdag wordt die toon voortgezet met concerten van onder andere Ellen Arkbro en Russell Haswell.

Verkadefabriek

Het grootste evenement tijdens FAQ Festival is echter in de Verkadefabriek, op de slotavond. Nina Kraviz zal dan met haar hypnotiserende techno uit een ander vaatje tappen.

Nina Kraviz

De Russische dj/producer/labelbaas/vocalist/muziekveelvraat behoeft eigenlijk nauwelijks nog introductie. Ze is een van de grootste techno-artiesten van dit moment. Dat ze vrouw is – net als medeboegbeelden Charlotte de Witte en Amelie Lens – doet haar weinig.

In de Verkadefabriek zijn er verder nog optredens van Tom Trago, Jonny Nash, Mark Gremlins en Suzanne Kraft.

Diezelfde avond zal Albert van Abbe een speciaal optreden verzorgen in de Willem Twee Kunstruimte. Het betreft een live performance in het teken van het audiovisuele kunstwerk ‘OMA’, dat daar van 29 februari tot en met 5 april te beleven is.

FAQ Festival


 

FAQ Festival

Donderdag 19 tot en met zaterdag 21 maart, Den Bosch. Zie de website voor tickets en meer info.

 

Albert van AbbeDen BoschFAQ FestivalNina Kraviz
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld