We Are Electrichttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2019/05/Banner-TIOH.png / 1100 / 150 /

Het is ongeveer één jaar geleden dat Front of House publiekelijk aftrapte als Brabants festivalcollectief. Onlangs hield het collectief een tweede netwerkbijeenkomst voor de Brabantse dancescene, en werd de balans opgemaakt. Conclusie: achter de schermen is al flink wat actie ondernomen en het publiek gaat daar zeker wat van merken.

Het is alweer een jaar geleden dat Front of House werd gelanceerd, met de netwerkbijeenkomst Beats & Bites (foto onder). Daarbij werden grote ambities uitgesproken voor het Brabantse festivallandschap.

Tijdens de tweede editie, eind april in Beachclub Sunrise, werd verteld waar het collectief het afgelopen jaar mee bezig is geweest. Burgemeester Maarten Houben van gemeente Nuenen benadrukte daar ook het belang van de samenwerking tussen de organisaties van Front Of House en de veiligheidsregio’s. Aan de voorkant mag het voor velen wellicht nog wat stil blijven, achter de schermen is er hard gewerkt om het tot een succes te maken.

Remko Hermans, vanuit zijn Intents Festival aangesloten bij Front Of House: “Er zijn al veel goede projecten in gang gezet, maar sommige hebben een langere looptijd. Toch denk ik dat we de komende jaren al veel resultaat gaan zien.”

De komende jaren gaan we veel resultaat zien

Front of House

Veiligheid

Zo is er een onderzoek gestart naar de economische omvang van de Brabantse dance-industrie. Front of House is daarnaast ook bezig geweest met allerlei zaken rondom veiligheid op festivals. Hitteplan, rookbeleid en dergelijken worden onder de loep genomen.

Een ander belangrijk punt is de samenwerking met onderwijs en jong talent. Front of House is daarom een partnership aangegaan met Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.

Caily: “Samen met de studenten van hun minor Dance Industry zijn we nu bezig om Front of House-sessies te organiseren. Tijdens zo’n sessie wordt er een onderwerp ter discussie gesteld.”

Ook met DJ School International in Breda is Front Of House een samenwerking gestart. Op deze manier kan jong dj-talent verder worden geholpen in de dancewereld.


Volledige artikel

This Is Our House maakte als mediapartner van Front Of House een uitgebreid artikel over de voortgang van het Brabantse festivalcollectief. Lees het volledige item op de website van Front of House.

Front of House

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld