Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Tilburg heeft er een platenzaak met elektronische muziek bij: Hauz of Wax. Het initiatief is van André Martins, ook bekend als dj ANYMX en als organisator van de Impload-feesten. De naam van de winkel, gevestigd in BANK15, verklapt de aard van de collectie. Hauz of Wax heeft alle elektronische dansmuziek-stijlen in de schappen, maar enkel op vinyl.

 

Het is alsof je 2 of 3 decennia teruggeworpen wordt, bij binnenkomst in de knusse platenzaak aan de Spoorlaan 350 in Tilburg. Goed, vinyl is al lange tijd op de terugweg maar de handel gaat veelal online.

Niet in Hauz of Wax. Een fysieke platenwinkel, zoals we die in de jaren ’90 zoveel hadden. Maar net zozeer een hangout. Er staat een zitbankje, een barretje met draaitafels om zelf te luisteren als consument. En natuurlijk veel platen, goed gesorteerd in houten bakken (van disco tot techno).

Hauz of Wax

Hauz of Wax

Zo’n 2000 platen telt de verzameling van Hauz of Wax, waarvan een deel in de bakken staat. Maar de plannen van André gaan verder. Hij wil ook dj-cursussen en livestreams gaan verzorgen. Want natuurlijk gebruikt ook hij de geneugten van online.

Pop-up feesten komen er ook, in of buiten de shop. Vrijdag is er meteen al een, dan host Hauz of Wax een buitenfeestje in Club Smederij.

ANYMX

Sinds 2009 organiseert André dance-evenementen in Tilburg, in locaties als 013, Club Smederij, Hall of Fame en Gin Fizz. Daarnaast is hij ook dj, die eerder in BANK15 aantrad tijdens ons eigen event This Is Our House Live.

Nu is er dus zijn nieuwe loot Hauz of Wax. Met Antenne, gevestigd in tweedehands kledingzaak SamSam, is het al de tweede ‘dance’-speciaalzaak met vinyl in Tilburg.

ANYMX in Hauz of Wax

BANK15

BANK15 is een creatieve plek waar mensen samen komen om te werken, leren, eten en drinken. Hauz of Wax heeft er een goede buur. Pal naast de plazenzaak, op de eerste verdieping, is het Dutch Dance Industry Lab van Fontys gevestigd. De twee partijen hebben al afgesproken samen te gaan werken.

Wij van This Is Our House zijn als bovenbuur natuurlijk ook erg in ons nopjes met deze aanwinst…

ANYMXHauz of WaxTilburgVinyl
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld