Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Primeurtje. Dj/producer Joris Voorn start een eigen, internationaal reizend nachtconcept waarop zijn volle muzikale palet tot uiting moet komen: Spectrum. De eerste editie is in januari in De Marktkantine in zijn woonplaats Amsterdam, gevolgd door shows in The Albert Hall in Manchester, Faust in Parijs en Village Underground in Londen. Onder de naam Spectrum start de geboren Brabander ook een radioshow.

 

Woensdag 7 december maakte hij het nieuws, dat TIOH eerder al bracht, wereldkundig via zijn Facebookpagina:

“As my DJ career developed, I became known for playing house and techno, but within my sets always explored the full Spectrum of sounds and styles within those genres. Up to this day I am fascinated by dance music in all its colourful variations, and through Spectrum, I hope to share this love of music with you.”

Joris Voorn vertelde voor het eerst over zijn nieuwe initiatief op het Amsterdam Dance Event. Op de subconferentie ADE University had de artiest even daarvoor het primeurtje verklapt tijdens een panel, waaraan ook zijn managers deelnamen.

Thema van de eerste dag van ADE University, het studentenprogramma van Amsterdam Dance Event, was innovatie. Dat Joris Voorn plus team hiervoor werden uitgenodigd was geen verrassing; de artiest staat erom bekend de grenzen op te rekken.

Foto-expositie Joris Voorn

Dat geldt zowel muzikaal (van luisterhouse op zijn label Green tot pompende techno op Awakenings) als daarbuiten. Afgelopen ADE was in De Brakke Grond bijvoorbeeld ook een foto-expositie van hem te zien, een kunstvorm waar hij zich op bijvoorbeeld Instagram steeds vaker actief in toont.

Juist in die muzikale veelkleurigheid wil Joris Voorn zich nu met Spectrum – the name says it – sterker laten horen, zowel voor thuisgebruik (radioshow) als in de clubs. “Op één en dezelfde avond willen we een brede muzikale evolutie neerzetten.”

Joris Voorn ADE

Het panel op ADE University waarin Joris Voorn (3e van rechts) zijn primeurtje deelde.

 

Spectrum

Daarvoor gaat de artiest ook artiesten uit een breed muzikaal spectrum uitnodigen. “Op Joris Voorn & Friends bij Awakenings doen we dat ook, maar is het gericht op techno. Nu willen we het breder trekken.” Onder andere collega’s als Maya Jane Coles, Dusky en Aiden Doherty zijn te gast op de eerste edities.

Zijn persagent José Woldring alias The Media Nanny, ook aangeschoven in het panel, zei trots dat Joris Voorn door zijn veelkleurigheid ‘de enige meer underground opererende artiest in de stal’ is geworden. “Er is geen Nederlandse artiest die binnen de niet-commerciële stijlen internationaal zo succesvol is als Joris.”

 

Events Spectrum

Spectrum – Marktkantine, Amsterdam – 27 januari

Spectrum – The Albert Hall, Manchester – 28 januari

Spectrum – Faust, Parijs – 3 februari

Spectrum – Village Underground, Londen – 4 februari

ADE 2016ADE16Joris VoornSTRAF_WERK
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld