Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

De nieuwe club-in-wording KOELHUIS heeft zijn eerste echte klapper aangekondigd. Niemand minder dan de Vlaamse techno-heldin Amelie Lens komt met de jaarwisseling naar Eindhoven, als onderdeel van een nacht die gehost wordt door Labyrinth Club. Dat brengt verder onder meer Marcel Fengler en Joyhauser mee.

 

Dat heeft Labyrinth Club maandag aangekondigd. De line-up wordt compleet gemaakt door Farrago, David Kochs, Kapibara en Milo Spykers. Vrijwel allen artiesten uit de eigen stal.

Amelie Lens is de bekendste van dit roster. Terwijl het toch nog maar zo’n 3 jaar geleden is dat ze debuteerde, met een EP op het Italiaanse Lyase Recordings.

Sindsdien is het enorm hard gegaan met de Vlaamse techno-heldin. Inclusief de naar haar debuutplaat vernoemde hosting/club-avond, Exhale.

Amelie Lens

Nieuwe eventruimte

Haar energieke, stoempende techno werd opgepikt door Pan-Pot en ‘Lenske’ tekende ondertussen op Adam Beyer’s Drumcode. Afgelopen Extrema Outdoor Belgium deed ze zowel een 3 uur durende openingsset als een slot-optreden.

De sound van Amelie Lens zal prima tot zijn recht komen in de industriële setting van KOELHUIS. Dat wordt momenteel getransformeerd tot een multifunctionele eventruimte, zo bracht This Is Our House onlangs als scoop. Het voormalige koelcentrum ligt naast het oude terrein van zuivelfabrikant Campina, dat herontwikkeld wordt.

KOELHUIS

Ambities

KOELHUIS is de opvolger van De Bank. Tijdens de Dutch Design Week hopen initiators Gianni Jorissen en Patrick de Koning open te gaan. Dan staat onder meer een feest door HERRIE MET GERRIE gepland.

De ambities zijn groot. “We willen heel graag de volgende stap maken in het Eindhovense nachtleven. Of eigenlijk dat van heel Brabant. We zien daar heel veel nachtconcepten die nog verder kunnen groeien. Die de stap tussen een Lab-1 of een Oude Rechtbank en het Klokgebouw ooit zouden kunnen maken. Wij willen ze de ruimte geven om zich te ontwikkelen.”

KOELHUIS

Voor Ugur Akkus, chef van Labyrinth Club, is het event in KOELHUIS een nieuwe terugkeer naar zijn voormalige thuisstad. Eerder dit jaar hostte hij een feest in Lab-1, met o.a. H.O.S.H. Zie ook ons interview met Ugur Akkus.


NYE with Amelie Lens at Koelhuis Eindhoven

Meer info en tickets via de eventpage.

 

Amelie LensEindhovenKOELHUISLabyrinth Club
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld