Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Na diverse aderlatingen in de voorbije maanden mag nacht-minnend Eindhoven gelukkig weer even juichen. KOELHUIS is de naam van een nieuwe tijdelijke eventruimte naast het terrein van Campina. Het is de opvolger van De Bank, tijdens de Dutch Design Week hopen de initiators open te gaan. 

 

De Bank is dicht, leve het KOELHUIS! Een week voor het slotfeest van hun tijdelijke club aan het Stadhuisplein hadden kartrekkers Gianni Jorissen en Patrick de Koning al weer een nieuwe spot gevonden.

Het voormalige koelcentrum ligt naast het oude terrein van zuivelfabrikant Campina, dat momenteel herontwikkeld wordt. Van een afstandje heeft het robuuste gebouw wel iets weg van de Berlijnse club Berghain. Eerder deed Lab-1 al een poging in de Campina-hal, maar het zag vanwege de asbest op de locatie af van een vaste vestiging.

Er hebben hier veel krakers gezeten. Maar die zooi ruimen wij gewoon op

KOELHUIS

Teringzooi

Gianni: “Ook toen wij het checkten, was de ruimte nog één vieze teringzooi. Er hebben hier veel krakers gezeten. Maar die zooi ruimen wij gewoon op. Deadlines halen zijn we onderhand wel gewend. Het hele pand is al gesaneerd van asbest.”

De vergunning zal waarschijnlijk pas een week voor de opening komen, verwacht hij. “Maar wij zullen er klaar voor zijn. Nooduitgangen, brandblussers, geluidsnormen om geen overlast te maken. We gaan daar allemaal voor zorgen, zodat alles verantwoord is.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

De ambities zijn groot. “We willen heel graag de volgende stap maken in het Eindhovense nachtleven. Of eigenlijk dat van heel Brabant. We zien daar heel veel nachtconcepten die nog verder kunnen groeien. Die de stap tussen een Lab-1 of een Oude Rechtbank en het Klokgebouw ooit zouden kunnen maken. Wij willen ze de ruimte geven om zich te ontwikkelen.”

Zakelijke realiteitszin is er echter ook. De club van de vorige generatie, die iedere vrijdag en zaterdag openging, is niet meer. “Wij zullen om te beginnen eens per 2 weken een weekendje opengaan. Het is nog steeds een enorm risico, maar wij geloven dat de stad hier echt klaar voor is. Ik geloof dat dit de toekomst is voor clubs.”

KOELHUIS

Programmering

Over het programma van KOELHUIS kan Gianni nu nog weinig zeggen. “Tijdens DDW gaan we sowieso iets met HERRIE MET GERRIE doen. Verder ben ik nog veel aan het boeken. Maar het gaat straks alle kanten op, van urban tot techno. We willen ons niet tot elektronische genres beperken, ook rockmuziek is hier welkom. We willen KOELHUIS tot een hybride club annex eventhal maken.”

Ik geloof dat dit de toekomst is voor clubs

KOELHUIS


KOELHUIS

Volg KOELHUIS op zijn socials: Facebook en Instagram. Stay tuned op This Is Our House voor scoops over de eerste programmering in de tijdelijke evenementenruimte.

KOELHUIS

 

De BankEindhovenKOELHUIS
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld