Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Het is Lab-1 eindelijk gelukt permanente huisvesting te vinden in Eindhoven. Na tijdelijke avonturen in het Natlab en het klooster Mariënhage opent de culturele broedplaats binnenkort in de voormalige bioscoop Zien/Euro Cinema aan de Keizersgracht. De filmfunctie wordt doorgezet en aangevuld met een breed scala aan (culturele) activiteiten. Daaronder ook evenementen rond elektronische muziek. 

 

Dat heeft Lab-1 dinsdag bekendgemaakt. “We zijn trots dat het ons is gelukt om deze historische bioscooplocatie in te lijven”, aldus het collectief in een persbericht. “En dat wij wederom een Eindhovense toplocatie voor Lab-1 hebben weten te vinden.”

Na onder meer Wall Street, De Bank en De Sociale Dienst betekent krijgt Eindhoven met Lab-1 er opnieuw een belangrijke culturele broedplaats annex clublocatie bij. De geest lijkt uit de fles sinds het Debat van de Eindhovense Nacht en de opname van ‘een gezond nachtleven’ als doelstelling in het lokale coalitieakkoord.

>> Zie ook: Nachtburgemeester Eindhoven: ‘Dialoog loopt, daden volgen’ 

Lab-1 Eindhoven

Lab-1 in de vorige locatie, het klooster Mariënhage. Foto: Ranjit Singh

 

Op de nieuwe stek beschikt Lab-1 over maar liefst 5 zalen. De grootste, op de begane grond, heeft een capaciteit van maximaal 500 personen. Zaal 2 (eerste verdieping) kan 200 man kwijt.

Beide ruimtes worden multifunctioneel ingezet. “Denk hierbij aan verhuur aan zakelijke partijen voor bedrijfsevenementen, optredens, muziek, film, nachtclub en meer.”


Volg TIOH op Facebook:


De overige 3 (kleinere) zalen bevinden zich op de bovenste verdieping. Zaal 3 zal zich volledig richten op het afspelen van films. De zalen 4 en 5 kunnen de filmprogrammering verder ondersteunen, maar lenen zich ook uitstekend voor andere culturele activiteiten.

LAB-1 gaat samen werken met internationale studenten, artiesten en kunstenaars die via Europese regelingen kunnen komen werken om ervaring, verbindingen en contacten op te doen.

Lab-1 Zien

Momenteel vindt de renovatie van diverse onderdelen in het bioscooppand plaats. Wanneer de opening van het nieuwe Lab-1 plaatsvindt, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Lab-1 Eindhoven

 

 

EindhovenLab-1
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld