Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Na maanden van verbouwing en renovatie start LAB-1 in Eindhoven aan zijn derde jeugd. In het pand aan de Keizersgracht 19, daar waar voorheen Euro Cinema/Zien bioscoop gevestigd was, wordt vanaf vrijdag 4 januari programma aangeboden. De eerste clubavonden komen er ook aan, waarbij voor februari David Vunk is bevestigd tijdens een avond van MOZEM.

 

Muziek- en dansminnend Eindhoven moet wel nog even geduld hebben. De filmzalen en de foyer zijn al klaar voor gebruik, de evenementenzalen zijn nog onder constructie.

De filmprogrammering wordt een mix van mainstream en arthouse (regulier Benelux-circuit). Het aanbod wordt door eigen programmeurs van LAB-1 nog uitgebreid naar eigen internationale (festival-)selecties, indie-films en live programmering.

Verbouwing

Na tijdelijke avonturen in het Natlab en het klooster Mariënhage heeft de culturele broedplaats aan de Keizersgracht eindelijk een vaste stek gevonden. Op YouTube is een korte recap van de verbouwing te zien:

MOZEM met David Vunk

Vanaf 4 januari 2019 zijn vast wekelijks op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag films te bewonderen. De getransformeerde foyer is dan ook open voor publiek.

Zaal 1 en Zaal 2 zijn grondig aangepakt, en zullen in februari openen als evenementenzalen en nachtclub, met wekelijkse events. Reeds aangekondigd is een avond van het Eindhovense collectief MOZEM, met David Vunk als headliner. Voor de andere weekends in februari ‘lopen de boekingen nu’, aldus LAB-1.


Volg TIOH op Facebook:


Op zaterdag 2 februari is de officiële opening van LAB-1 gepland. Dan zijn er activiteiten in meerdere ruimtes, waarbij in een van de filmzalen wordt uitgepakt met een speciale Nederlandse première.
Zaal 1 LAB-1

Zaal 1 van LAB-1 tijdens de verbouwing. De ruimte kreeg onder andere een nieuwe vloer.

 


LAB-1

Houd voor meer informatie de Facebookpagina en de website van LAB-1 in de gaten.

 

EindhovenLab-1
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld