We Are Electrichttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2019/05/Banner-TIOH.png / 1100 / 150 /

Over precies een week ruilen Lucas & Steve hun plekje achter de draaitafels even in in voor de collegebanken. In de Amsterdamse Q-Factory, ten overstaan van 350 ‘studenten’, geeft het dj-duo uit Maastricht voor een avondje moderne muziekles. Lucas & Steve vertelden erover tegen ons op Paaspop.

 

door Pieter Leijten

De masterclass van Lucas & Steve start vrijdagmiddag om 16:30 uur met een klassikale Q&A. Het college is vernoemd naar de mixserie van het duo, Skyline Sessions. Daarna klappen de producers hun studio-projecten zoals ‘Summer On You’ en ‘Up Till Dawn (On The Move)’ open.

Volgens de twee is openheid over hun zomerhits het meest uniek aan de sessie. “We gaan gewoon een project open zetten. Alles gaan we vrijgeven om te laten zien hoe wij muziek maken.”

Onder de passende naam Skyline College gaan @lucasandsteve komende week hun studioprojecten openbaar maken, ter inspiratie van andere dj/producers. Ze vertelden ons erover op Paaspop, het hele verhaal lees je op Thisisourhouse.nl! . . . #lucasandsteve #futurehouse #house#edm #youdonthavetolikeit #summeronyou #skylinesessions #interview #thisisourhouse #TIOH #netherlands #dutch #nederland #top40 #skyline #source #qfactory #amsterdam #paaspop #skylinecollege #masterclass #tutorial

A post shared by This Is Our House (@thisisourhousenl) on

Masterclasses: een trend

De Nederlandse houseproducers zijn overigens niet de enige producers die hun projecten openbaar maken. Armin van Buuren en Deadmau5 gingen de dj/producers al voor via een uitgebreide serie video’s met masterclasses. Daar komt bij dat tegenwoordig voor zo’n beetje iedere productie-techniek wel een Youtube-tutorial te vinden is.

Lucas & Steve: “Natuurlijk leer je het jezelf aan, dat doet negentig procent van alle dj’s. Maar het verschil daarin met wat wij gaan doen in Q-Factory is dat wij ook direct vragen kunnen beantwoorden. Wij kennen die vragen, want we hebben ze zelf vroeger ook gehad.”


Volg TIOH op Facebook:


De nieuwe masterclass van Lucas & Steve is een samenwerking met Dancefair. De dancebeurs die sinds 2012 voor vergelijkbare overvolle masterclasses zorgt van bijvoorbeeld Martin Garrix, Laidback Luke, Secret Cinema en Frontliner.

“Toen wij zelf beginnend producer waren hadden we het zelf ook heel tof gevonden als er door iemand (die in de scene al bekend was) een soort masterclass gegeven zou worden. Over het maken van muziek, het componeren, het arrangeren, songwriting… Alles wat wij onszelf aan hebben moeten leren.”

>> Zie ook Rock The House #31: mix + interview Lucas & Steve

Lucas & Steve


Skyline College van Lucas & Steve

Vrijdag 20 april, 16:30-21:00 uur, in Q-Factory Amsterdam. Meer info en tickets via de eventpage.

Lucas & Steve Skyline College

 

DancefairLucas & Steve

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld