Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Nog dit jaar opent in de Brabanthallen in Den Bosch een nieuwe, enorme zaal voor muziek-evenementen, met Studio 31 als werktitel. Met een capaciteit van 6000 staanplaatsen wordt het de grootste van zijn soort in het zuiden.

 

Studio 31 wordt bijvoorbeeld even groot als bijvoorbeeld de AFAS Live in Amsterdam. De evenementenhal is geschikt voor onder meer dance-events, (internationale) popconcerten en grote voorstellingen en congressen.

Brabanthallen-baas Jeroen Dona van Libéma presenteerde zijn plannen zaterdag in het Brabants Dagblad. Hij zegt nog voor de kerst open te gaan, onder meer met zelf geprogrammeerde shows.

ALDA Events

Aangezien Dona hiervoor werkzaam was bij ALDA Events is de kans groot dat daar grote dance-evenementen bij zitten. ALDA is producer van onder meer de shows van Armin van Buuren, Amsterdam Music Festival (foto boven) en I Am Hardwell. Dona doet vooralsnog echter geen uitspraak over de eerste invulling van Studio 31.

In de Brabanthallen vindt nu al jaarlijks o.a. Masters Of Hardcore plaats.

Black Box

Studio 31 (of Studio 1931, zoals de werktitels luiden) krijgt gestalte als een black box in de bestaande Hal 5. Daarin komt een uitschuifbare tribune van 600 tot maximaal 1150 theaterstoelen. Die is aan te vullen tot maximaal 3600 zitplaatsen. De tribune is verplaatsbaar.

Ter vergelijking: 013 in Tilburg heeft sinds de verbouwing een capaciteit van 3000 bezoekers in de grote zaal. Het Klokgebouw in Eindhoven kan 4500 man herbergen, en het Eventcentre in Best 3500.

Studio 31 Den Bosch

Artists impression van Studio 31 (beeld: Libéma)

 

ALDA EventsBrabanthallenDen BoschLibema
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld