Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Twee techno-evenementen met een no phone-policy binnen een week tijd in Eindhoven, beide in Lab-1 ook nog. Toeval? Een beetje, maar het tekent toch vooral dat de geesten onder jonge organisatoren rijp worden voor ongestoord clubben. De namen van de events liegen er niet om: Quarantaine en De Missie. 

 

Quarantaine is op 14 december het eerste event met een no phone policy in Lab-1. Precies een week later gevolgd door De Missie.

Aanleiding voor Quarantaine was een bezoek van mede-organisator Nadine Kruize aan – hoe kan het ook anders? – Berlijn. In het clubleven van de Duitse hoofdstad is smartphonegebruik – zeker foto’s maken – al jaren not done.

Schermpjes in de lucht tijdens het event Supremacy.

 

“Ik was hier zo hyped over en ergerde me rot toen ik eenmaal in Nederland om me heen keek tijdens het stappen. Niks zo’n dooddoener als mensen die liever naar een schermpje staren, dan dat ze opgaan in de muziek en genieten van de mensen die om hen heen staan.”

Toen ze haar ergernis deelde met medestudenten en vrienden bleek ze niet de enige te zijn met deze gedachtegang. “Steeds meer mensen uiten hun frustratie over telefoongebruik tijdens een feest.”

Niks zo’n dooddoener als mensen die liever naar een schermpje staren dan dat ze opgaan in de muziek

Quarantaine

Tijd voor verandering, vond een groep gelijkgestemden. Die nu zelf de stap zetten om een feest te organiseren met een no-phone policy. Én ook met een verzoek aan bezoekers om hun horloges af te doen.

Nadine: “Bij Quarantaine willen we niet alleen telefoongebruik tijdens het uitgaan terugdringen. Het concept staat ook in zijn algemeenheid voor tijdloosheid en isolement. Afscherming van de buitenwereld. De afwezigheid van telefoon en horloge is een essentieel onderdeel, maar enkel gevolg van ons concept.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Het liefst zou Quarantaine zien dat bezoekers hun telefoon (veilig) inleveren. Echter is gekozen voor afplakken, zoals in Berlijn ook gebeurt.

“Dit wordt dan wel een grote sticker voor over het hele scherm van telefoon en horloge. We kunnen niet garant staan voor eventuele kosten die gemoeid zullen gaan met schade aan of verlies van een smartphone. We zouden het vet vinden als bezoekers horloge bewust al thuis laten.”

De line-up van Quarantaine bestaat uit JK Moët, Saudara, Car Bonize en Rochester. “Een combinatie van opkomende artiesten en gevestigde namen.”

Met een anti phone policy, less is more-mentaliteit en de beste techno halen wij je weg uit je dagelijkse sleur

De Missie

Anti phone policy

De Missie is een week later. Daar draaien Gazzop, Alpha, CSTS en Damm J en is er een live optreden van Dissolver. Het is de tweede editie, na een uitverkocht debuut bij daglicht in TAC gaat het event nu nachtelijk door in Lab-1.

“Onze missie is het publiek even weg te halen uit de omgeving van standaard feesten”, aldus de organisatie. “Met minder smartphones, camera’s en social media. Met een anti phone policy, less is more-mentaliteit en de beste techno halen wij je weg uit je dagelijkse sleur.”

 


Quarantaine

Vrijdag 14 december, 22:00 uur, Lab-1 Eindhoven. Meer info en tickets via de eventpage.

De Missie

Vrijdag 21 december, 22:00 uur, Lab-1 Eindhoven. Meer info en tickets via de eventpage.

 

BerlijnDe MissieEindhovenLab-1No phone policyQuarantaine
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld