Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Sinds 2008, toen het rookverbod in de horeca inging, zijn rookruimtes de enige plek waar je tijdens het uitgaan een sigaret mag opsteken. Deze tijd is voorbij. De Hoge Raad heeft zojuist besloten dat de ruimtes voor rokers in de horeca, dus ook in clubs, per direct hun deuren moeten sluiten.

Het rookruimteverbod hing al enige tijd in de lucht. Clean Air Nederland, een belangenvereniging voor niet-rokers, spande al eerder een proces aan om de ruimtes te verbieden. Deze rechtszaak verloren ze, maar in cassatie bij de Hoge Raad kregen ze vandaag alsnog hun gelijk.

Of de CAN deze rechtszaak nou zou winnen of niet, rookruimtes zouden sowieso uit het Nederlandse horeca-beeld verdwijnen. In 2022 zouden rookruimtes hoe dan ook in rook opgaan. Momenteel wordt er ook gekeken naar een eventueel rookverbod op terrassen.


Volg TIOH op Facebook:


 

Sam van Ierssel

Raw Hardstyle-liefhebber, die haar levensmotto 'niet genoten is altijd mis' wel heel serieus neemt. Niet weg te slaan bij een stampfeestje, en al helemaal niet als er Warface wordt gedraaid. Gezelligheid staat bij haar hoog in het vaandel. Studeert tussen al het feesten door aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld