Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Het gaat goed met de ontwikkelingen rondom het nachtleven in Eindhoven. Onlangs berichtten we al over de doorstart van Lab-1 in de Lichtstad, nu is er het bericht dat de sluitingstijden worden opgerekt. Horeca binnen de binnenring krijgt de mogelijkheid om tot uiterlijk 8:00 uur ’s ochtends open te blijven.

 

Nachtburgemeester van Eindhoven Siem Nozza (foto onder) reageert vol trots. Na zijn door burgemeester Jorritsma omarmde motie tegen het stopzetten van de ‘Verlaatjes-pilot’ heeft de evaluatie nu tot concrete vervolgstappen kunnen leiden om de Eindhovense nacht verder te ontwikkelen.

Debat Siem Nozza

Open tot 8:00

De Markt, Stationsplein en Dommelstraat waren de enige gebieden, de zogenaamde ‘horecaconcentratiegebieden’, waar je tijdens de pilot een ontheffing voor een latere sluitingstijd kon aanvragen. Deze pilot is nu positief geëvalueerd en daardoor wordt het aanvraaggebied uitgebreid naar alle horeca binnen de binnenring.

Nu kunnen dus ook clubs en bars zoals Dynamo, LAB -1 (foto onder), De Bank, De Burger, La Folie, Hoogste Tijd, Wall Street en bijvoorbeeld The Little One ook tot maximaal 8 uur ’s ochtends openblijven.


Volg TIOH op Facebook:


“We zijn goed bezig! Een mooi begin van het jaar. Dat gaan we nu verder doorontwikkelen”, roept Nozza trots. De dialoog die de nachtburgemeester tijdens Het debat van de Eindhovense Nacht in gang heeft gezet en de vele evenementen en gesprekken met de stad en gemeente die daar op volgden, beginnen vruchten af te werpen.

Nozza: “Nu is het zaak om dit momentum vast te houden en de vinger aan de pols te blijven houden, zodat het nachtleven zich verder inhoudelijk kan ontwikkelen. En meer gaat passen bij de internationale ambities van de stad.”

LAB-1

Column Siem Nozza op TIOH

Ondertussen kunnen we ook melden dat TIOH Siem Nozza verwelkomt als nieuwe columnist. De Eindhovense nachtburgemeester zal regelmatig zijn bevindingen delen over zijn werk en de daaraan gekoppelde ontwikkelingen in de stad.

 

EindhovenNachtburgemeesterSiem NozzaSluitingstijden
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld