Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Hoewel housemuziek nog relatief jong is, is er al een grote groep ontstaan die de hang naar nostalgie te pakken heeft. Daar wordt door organisatoren snel op ingespeeld. Bad Ass Events houdt zaterdag 1 augustus de eerste editie van Karma Outdoor op de IJzeren Man in Eindhoven. Een oldskool-/early rave-concept dat je meeneemt naar de beginjaren van de house.

Eerder festival op de IJzeren Man in Eindhoven

Eerder festival op de IJzeren Man in Eindhoven

Leonardo Qehaja van Bad Ass Events organiseert al 15 jaar lang feesten en heeft naar eigen zeggen 3 succesvolle indoor edities van Karma gehouden in de DSNK in Nieuwkuijk. Nu het feest buiten gehouden wordt, komt voor hem ook een wens uit.

“Na een paar feestjes van Minority Events te hebben bezocht op de IJzeren Man, zag ik wat voor een geweldige locatie dit is. Veel groen, het ligt aan het water en midden in Eindhoven”, zegt Leonardo.

Één stage
Met namen als The Prophet, Panic, Gizmo en Francois wordt er flink uitgepakt, maar qua omvang juist niet. Er is maar één stage.

“We hebben er bewust voor gekozen om het heel intiem te houden, met één stage. De meeste festivals zijn tegenwoordig zo massaal”, vertelt Leonardo. “Je kunt toch maar op één plek tegelijk zijn en dus mis je op Karma niks. In mijn ogen zijn dit de gezelligste festivals.”

House-liefhebbers van het eerste uur
Waar ze bij veel andere feesten vaak voor een mix van oude classics en nieuwe genres gaan, probeert Karma zich juist op een specifieke groep te richten: de house-liefhebbers van het eerste uur. “Zij hebben het ontstaan van de house meegemaakt, het begin van de gabbertijd”, zegt Leonardo. “We nemen ze mee terug in de tijd, waar ze zich weer even jong voelen, op de housemuziek van de jaren ’90.”

Maar Karma is niet het enige ‘classics’-concept. Co-producent Minority Events houdt op dezelfde plek ook Atmoz Classics, een ode aan de vroeger zo populaire Belgische club.  Bang voor concurrentie zijn ze bij Karma niet. Volgens Leonardo staat Atmoz voor een heel andere muziekstroming, die niet te vergelijken is met Karma.

“Op Karma wordt harder gedraaid. Maar we weten zeker dat je veel dezelfde mensen zult tegen komen die zowel Atmoz als Karma bezoeken. Het blijven immers classics-feestjes.”

The Prophet en Panic back to back
Karma heeft ook een primeur in petto, belooft de organisator: The Prophet en Panic gaan back to back draaien.

“Deze twee dj’s hebben nog nooit tegenover elkaar gestaan in een battle. Dus ben ik heel benieuwd naar hun set.”

 

Karma Outdoor

Datum: zaterdag 1 augustus 2015
Locatie: IJzeren Man, Eindhoven
Tijd: 13.00 tot 23.00
Voorverkoop: €25,- excl. fee
Deurverkoop: €32,50,- excl. fee (indien nog beschikbaar)
Line up: The Prophet b2b Panic, Yves, Gizmo, Francois, Bountyhunter, Rob & MC Joe, Stanton, DJ M. hosted by MC V

Bad Ass EventsEindhovenkarma outdoor
Pricilla Molle | @pricillaa

Pricilla is bijna elk weekend wel op een feestje vinden. Vaak in Eindhoven, maar ze maakt ook wel eens een uitstapje naar Amsterdam, Utrecht of een andere stad. Af en toe een bandje checken is ook heel fijn. De stijl maakt niet uit. Als er maar gedanst kan worden.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld