Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Hij had al een Grammy, een koninklijke onderscheiding, 3 DJ Mag Top 100-titels, een Popprijs en een Gouden Harp. Maar Tiësto zal opnieuw plaats moeten maken in zijn prijzenkast: ook de Edison Pop Oeuvreprijs gaat – voor het eerst in de dancegeschiedenis – naar de uit Breda afkomstige dj/producer, geboren als Tijs Verwest.

Tiësto zal de prijs donderdagavond ontvangen in de uitzending van RTL Late Night. De Edison Stichting kent hem de prijs toe voor zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek.

Hij houdt niet vast aan een formule die commercieel succes garandeert

ADE: Tiesto & Calvin Harris in Ziggo DomeDe oeuvreprijs is volgens de stichting een prijs die muzikale genres overstijgt. Voor de eerste keer kent de jury hem toe aan een artiest in de dancemuziek. Uit het juryrapport:

‘In een veranderend danslandschap bevindt Tiësto zich al jaren aan de top. Zijn muzikale carrière laat zien dat hij met een open mind muziek maakt. Hij houdt niet vast aan een succesformule die commercieel succes garandeert, maar zoekt graag de grenzen van het muzikale spectrum op en laat zich uitdagen door bijzondere samenwerkingen.’

Tiesto Innercity 2003Tiësto op Innercity 2003, nog in het vinyl-tijdperk. Foto uit ‘This Is My Church’ van top-dancefotograaf Rutger Geerling.

In totaal heeft Tiësto inmiddels ruim 70 internationale awards gewonnen.

>> Zie ook: Het grootste beeldboek van Rudgr, headliner der dancefotografen << 

Tiësto en Hardwell op 538Koningsdag

Donderdag werd ook bekend dat Tiësto en Breda-buddy Hardwell dit jaar samen optreden tijdens 538Koningsdag in hun thuisstad. Dat is voor het eerst.

Tiësto
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld