Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Een kleine migratie binnen de harde dancestijlen, woensdag. Een heel leger dj/producers maakte bekend een nieuw social medium in de arm te hebben genomen: Vero. De stap lijkt collectief te zijn, en ingegeven vanuit de groeiende onvrede met Facebook.

 

Onze columnist Denis Doeland had het laatst al aangekondigd. De verandering die Facebook recent heeft doorgevoerd in zijn algoritme kan flinke gevolgen hebben voor dj/producers en event-organisatoren.

Woensdag werd vanuit de hardstyle-scene een alternatief omarmd in de vorm van Vero. Onder meer Bass Modulators, Adaro, MC DV8, Sound Rush, Frequencerz, Spitnoise, Bass Chaserz, Miss K8, Dr. Rude, Mad Dog, Pulse en vele anderen postten op hun socials dat ze voortaan ook daar te volgen zijn.

Join the Wolfpack!🐺

Opslået af Frequencerz på 28. februar 2018

Minder content van pagina’s op Facebook

“Concreet betekenen de veranderingen dat Facebook op een andere manier zal bepalen wat bovenaan je feed verschijnt en wat niet”, aldus Denis Doeland in zijn laatste column op This Is Our House. “Het houdt in dat er minder content van bedrijven en media te zien zal zijn. De content die wel van hen afkomstig is, zal aan strenge eisen moeten voldoen.

Dj’s en festivals zullen dus nieuwe manieren moeten bedenken om hun Facebook-fans te bereiken en hun bereik te vergroten. Vero lijkt zich nu, althans in de hardstyle- en hardcorescene, tot een van die manieren te ontwikkelen. Al is er ook veel kritiek op het ‘nieuwe’ en ‘eerlijke’ social medium.

>> Zie ook: COLUMN DENIS DOELAND: algoritmes en de levenslijn van de dance

First time in my life im jumping a hypetrain. So excited to experience what trying to copy something that is already popular feels like! Yeey me!

Opslået af MC DV8 på 28. februar 2018

Vero

De app Vero bestaat al sinds 2015 maar is plots populair geworden. In de VS alleen al werd de toepassing de afgelopen week een half miljoen keer gedownload op een dag.

Vero (letterlijk: ‘waarheid’) heeft veel gelijkenissen met Instagram; beeld staat centraal. Een verschil is dat de gebruiker op Vero ook links en tips kan delen, waar je meteen ook weer een review over achter kunt laten. Bovendien zou er (nog) geen algoritme achter zitten, al is dat bij alle grote socials een kwestie van tijd geweest. Zo ging het ook bij Facebook-dochter Instagram.

Er klinkt ook veel kritiek op Vero, ook in de dancehoek. Aanmelden gaat momenteel lastig, waarschijnlijk door de hausse van nieuwe gebruikers. Daarnaast gaat het bij het posten vaak mis en zijn er veel andere bugs.

Denis DoelandFacebookThis Is Our HouseVero
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld