Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

De mondiale ontwikkelingen binnen de coronacrisis volgen elkaar snel op, ook in relatie tot de dancebranche. TIOH houdt je wekelijks op de hoogte via een viraal journaal. Met het laatste coronanieuws uit Nederland en andere continenten en landen.

VIRAAL JOURNAAL WEEK 22

Nederland

CARWATCH lanceert drive-in events in Brabant

Met de (aanstaande) versoepelingen van de coronamaatregelen duiken event-organisatoren in binnen- en buitenland in de ontstane gaten. Al blijven die gaten vaak natuurlijk 1,5 meter breed.

Maar met die marge heeft CARWATCH weinig van doen. Festivalorganisator Par-T (o.a. 7th Sunday, Daydream), Roem Events en cateraar Speyz hebben een drive-in concept ontwikkeld dat doet denken aan de Duitse Autodisco, maar dat juist niet gebonden is aan één locatie of alleen aan muziek-events.

De ondernemers zijn met de gemeente Meierijstad nog op zoek naar een plek waar zo’n 200 tot 250 auto’s terecht kunnen, lieten ze weten aan het BD. Die wordt dan omgetoverd in oud-Amerikaanse drive-in-sferen. Bezoekers reserveren een kaartje (max. 2 per auto tenzij je uit een gezin komt), bestellen hun drankjes vooraf en krijgen die bij de ingang in een koelbox overhandigd. Via de autoradio kunnen ze vervolgens de show volgen.

CARWATCH

PRSPCT komt met eerste zit-event

Bij PRSPCT Recordings laten ze het er niet bij zitten. Of… toch wel eigenlijk! Het leidende drum-‘n-bass-label is in Nederland een van de eersten die met een ‘seated event’ met elektronische muziek komt. Vanaf 20 juni iedere zaterdag in een theater-opstelling in WORM Rotterdam, voorlopig voor maximaal 30 man.

 

Audio Obscura gaat de bios in

Zelfde verhaal bij Audio Obscura. De organisator had altijd al iets met de kunsten (musea, concertzalen), en gaat nu ook de bioscoop in. Vanaf 11 juni gaan ze livestreams serveren in zalen van Pathé, waarmee een samenwerking is gesloten. De eerste dj’s die gestreamd zullen worden – van bijzondere andere locaties naar het grote doek – zijn Joris Voorn, Eelke Kleijn en KI/KI.

 

TIOH On Air 8

TIOH On Air met drugswatcher Charles Dorpmans

Omdat wij geen genoeg van zijn verhalen krijgen (vooral als je hem ze zelf hoort vertellen) én omdat de man een waardig afscheid verdient. Daarom is Charles Dorpmans vrijdag, na ons recente grote interview met deze leidende drugswatcher binnen de serie Dance & Drugs, vrijdag ook onze gast in onze nieuwe radiouitzending. Tune in: 21:00 live via Omroep Tilburg Radio of via de livestream op onze Facebookpagina. Later terugluisteren via deze website kan uiteraard ook.


 

Duitsland

De eerste social distancing dansfeesten! (1)

Op een bepaald moment ben je toch gewoon klaar met zitten. De organisatoren van het Duitse TakaTuka wel, althans. Bij beachclub Coconut in Münster hielde ze laatst een social distancing party voor 100 man, met dj’s als Gerd Janson en Steve Stix. De cirkeltjes waartoe ze veroordeeld waren op de dansvloer weerhielden hen niet van lekker losgaan…

Social distance party

Footage from the world's first official social distance party🎥Steve Stix

Slået op af Mixmag i Lørdag den 23. maj 2020

 


 

Slowakije

De eerste social distancing dansfeesten! (2)

En ook in Slowakije hielden ze het niet langer. Hier alleen geen beachclub, maar een tunnelrave. En geen cirkeltjes maar vierkanten.

Social distance raving!

Slået op af Mixmag i Tirsdag den 26. maj 2020


 

VIRAAL JOURNAAL WEEK 21

Nederland

Theaters, horeca openen maar clubs blijven dicht

Horeca, theaters en bioscopen mogen zoals eerder aangekondigd open per 1 juni voor maximaal 30 bezoekers. Sportscholen krijgen nieuwe hoop. Maar clubs blijven gesloten, maakte premier Rutte dinsdagavond bekend tijdens de laatste persconferentie. ‘Het risico is te groot.’ Daarmee toont de regering zich ongevoelig voor suggesties vanuit het Amsterdamse clubleven. Mogelijk kunnen op 1 juli wel nieuwe versoepelingen ingaan, aldus Rutte. In het buitenland beginnen clubs met horten en stoten wel weer te draaien (zie onder).

Clubs Amsterdam Leeftijdsgrens

Langste en hardste dj-marathon ooit

Na laatst al 2 ‘wereldrecords’ te hebben gebroken met het draaien van alle dancegenres, zijn momenteel meer dan 150 dj’s uit de hardere stijlen bezig om een nieuw record te vestigen. De ‘Langste DJ Marathon Ooit‘ loopt sinds donderdag 14 mei vanuit de DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn. Non-stop hardcore en hardstyle door onbekende én bekende dj’s, onder wie Pavo b2b Luna, Darkraver en Ruthless!

 

United We Stream

Ook in het Amsterdamse wordt momenteel wat afgestreamd. United We Stream ontstond in Berlijn, al snel na de corona-uitbraak, als fundraiser voor de bedreigde clubscene. Dagelijks vanuit een andere club, zoals NRW en KaterBlau. Inmiddels is het platform uitgerold naar meer dan 10 andere Europese steden, waaronder onze hoofdstad. Je kunt de komende tijd nog sets verwachten vanuit De School, Radion, Panama (met Secret Cinema) en de Marktkantine. Kijken dus, en vooral: doneren!

United We Stream

 

Autodisco?

Er is ook hoop voor wie even klaar is met ‘feesten’ of muziek lurken via z’n beeldscherm. De drive-in-disco komt misschien naar Nederland! Onlangs postten we al even over de ‘brandhaard’, net over de grens in Duitsland (video onder). Met een oproep tot import. Dat heeft wellicht geholpen, want inmiddels zijn er plannen in de maak om de autodisco op Aquabest en in Eersel te houden. Vooralsnog is (familie uitgezonderd) samen in de auto zitten nog wel een uitdaging, maar wellicht dat die RIVM-richtlijnen snel worden verruimd.

Kan iemand dit concept even importeren, bitte? 🚘🔈

Slået op af This Is Our HouseSøndag den 3. maj 2020


 

Duitsland

Clubs Berlijn worden ‘biertuin’ met dansverbod

Terwijl Nederlandse terrassen zich opmaken voor de voorzichtige, afstandelijke heropening, grijpen clubs in Berlijn vast hun kans. Afgelopen weekend ging onder meer de Sisyphos weer open, maar dan als biertuin. Onder een voedsel-vergunning is dat overdag mogelijk. Maar wel met één zeer zure voorwaarde: er geldt een strikt verbod op dansen. En uiteraard moet je een mondkapje op.

Diverse Nederlandse clubs die over een terras beschikken, gaan trouwens ook weer open binnenkort. Zoals bijvoorbeeld Club Smederij.

🦆 Das Orakel ist entzückt,ein Stückchen Ente kehrt zurück:Sitziphos im Entaurant, das gibt's ab jetzt am Sisy-Strand!…

Slået op af SisyphosTorsdag den 14. maj 2020

 


Groot-Brittannië

Politie beëindigt illegale rave

Onze hele dancecultuur is schatplichtig aan de illegale Britse raves van begin jaren ’90. Maar de ‘kloon’ die er afgelopen weekend de kop op stak kan de toch al zo geplaagde scene alleen maar verder kapotmaken. Zo’n 70 partylovers hielden het niet langer en dropten een rave in Telford. Die leek nog gepland ook. De politie maakte er abrupt een eind aan.

PS: Bij TIOH hebben we ook een taaie tijd, maar wij houden het netjes bij dagdromen over ons eerstvolgende festival…

 

(Lees verder onder de box + illustratie)


Dance en de coronacrisis

Lees meer over de dancebranche en de coronacrisis:

Coronacrisis


 

Taiwan

Kampioen corona-bestrijding heropent clubs

Duitsland werd onlangs door de Volkskrant officieus uitgeroepen tot wereldkampioen coronabestrijding. Maar volgens diezelfde krant mogen we Taiwan ook een kampioen noemen. Op slechts 180 kilometer van het Chinese vasteland en met in- en uitgaand verkeer telt het eiland slechts een paar honderd gevallen en zes doden. Dus nu in hoofdstad Taipei de eerste clubs weer openen, kijken promotors over de hele wereld vol hoop naar het oosten. Zeker omdat het in Zuid-Korea al misging; het virus laaide daar weer op nadat de clubs waren geopend (inmiddels zijn ze weer dicht).

 

viraal journaal

 

BerlijncoronaCoronacrisisUnited We StreamViraal Journaal
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld