Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

D66 in Eindhoven maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de bezoekers die regelmatig een feestje vieren in de oude Campinaloods. De party's in het gekraakte koelgebouw trekken veel volk, dat daarbij ook het dak opzoekt.

Campina Eindhoven

Feestgangers op het dak van het gekraakte Campina-gebouw tijdens een illegale party.

In het gekraakte koelhuis vinden wekelijks illegale feesten plaats. Die trekken zelfs bezoekers uit België en Duitsland.
Uit foto’s blijkt dat bezoekers op de rand van het (heel hoge) gebouw van Campina Eindhoven bier drinken en dat het pand brandgevaarlijk is.

Losse elektriciteitssnoeren

Zo hangen er her en der elekriciteitssnoeren en worden er gasflessen gebruikt om ruimtes te verwarmen. D66-raadslid Mpanzu Bamenga is erg geschrokken van de foto’s die D66 zijn toegespeeld.

Hij heeft ook gehoord dat er veel drugs wordt gebruikt tijdens de feesten. Bamenga heeft de zaak aangekaart bij het college van B en W.

Campina Eindhoven

Piratenvlag op het dak

Het koelgebouw aan de Dirk Boutslaan wordt sinds juni gekraakt. Waar aan de overkant op – het anti-kraak bewoonde en beveiligde – hoofdkantoor nog de FrieslandCampinavlaggen wapperen, prijkt op het Koelgebouw een piratenvlag.

Al in juni stelde D66 raadsvragen over de verloedering. De fractie wil nu weten waarom niet wordt opgetreden tegen de feesten.

‘Als er brand uitbreekt, kunnen de mensen nergens naar toe’

De persoon die de foto’s eind oktober maakte en deze op verzoek van D66 met de fractie deelde, wil uit vrees voor represailles anoniem blijven.

Campina-Eindhoven_750x325_acf_cropped

Muurtje van piepschuim blokken

“Maar dit kan echt niet langer zo doorgaan. Er is maar één uitgang, en ter hoogte daarvan hebben de krakers met piepschuim blokken een soort muurtjes gemaakt. Als er brand uitbreekt, kunnen de mensen nergens naar toe.”

Naar eigen zeggen heeft deze persoon de afgelopen maanden vergeefs geprobeerd de gemeente zover te krijgen om in te grijpen.

Campina Eindhoven

EindhovenIllegaal

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld